Vorig jaar tijdens Groentechniek Holland presenteerden wij een nieuw en gepatenteerde backlappasta, genaamd Foley Diamonite.

Deze backlappasta op pure siliconenbasis is lichtgroen van kleur en heeft een proces ondergaan waarbij de korrel in de pasta gehard is. Dit in tegenstelling tot de standaard Razor Sharp, die gebaseerd is op zwarte siliconenbasis. Door het harden van de korrel in de pasta kan deze hardere snijcilinders en ondermessen gemakkelijker scherp houden en is er minder tijd nodig voor backlappen. Ook is er minder van het product nodig om te backlappen dan bij de gebruikelijke lappasta’s.

De bekende fabrikanten als Toro, John Deere en Jacobsen zijn constant aan het verbeteren en innoveren van hun producten, zeker de kooimaaiunits op hun machines. De huidige tendens is het gebruik van hardere metalen die een langere tijd scherp blijven, zoals de Toro Edgemax-maaiunits. Foley Company innoveert daarin mee met de ontwikkeling van de gepatenteerde backlappasta Diamonite; specifiek voor het scherp houden van deze, van harde metalen voorziene, maaiunits.
Lees het volledige artikel in de Greenkeeper hier terug.
Meer weten? Bezoek onze webshop