Van links maar recht, Rene Boerdijk – Hofstede Timmerman, Alfred Meiberg -Fieldmanager, Andre Wolferin- Greenfields, Arjen Spek – Milati

Afgelopen week zijn bij PEC Zwolle twee Allett C34 Evolution met 8 blads cassette en turf rake cassettes afgeleverd.

De Allett C-Range C34 Evolution (86 cm) is het grootste en enige elektrisch aangedreven model in de C-Range van Allett. Daarnaast is de Allett C34E kooimaaier uitgerust met 4 stuks Li-Ion batterijen. Deze nieuwste Lithium Ion batterijtechnologie drijft de toekomst van maaisystemen aan voor sportstadions, oefenterreinen en prestige gazons.

Het C-serie systeem heeft een reeks verwisselbare cassettes om te verticuteren, te harken, te beluchten, te borstelen en te maaien met sterke, duidelijke strepen en een onberispelijke snede. Stille werking, geen benzinebehoefte, minder dan een uur om batterijen op te laden en veel minder HAV’s (handarmvibratie) dragen bij tot een milieuvriendelijker product zonder uitstoot (zero-emission).

Dit zijn allemaal voordelen die vooral worden erkend in gebruik in afgesloten stadions. Het 80V-systeem is krachtig genoeg om de vereiste prestaties te leveren, zelfs voor zo’n grote maaier. En voor het hele jaar door professioneel onderhoud van grasvelden en sportstadions waar meerdere taken nodig zijn.

Onder andere Sparta en FC Twente werken al naar volle tevredenheid met deze machines.

Jan Jong, Groundsmanager bij Sparta: “Ik ben vrij kritisch voor wat betreft nieuwe machines, maar dit is absoluut een aanwinst voor professioneel gras onderhoud op niveau! In 2 uur een heel veld opgeknapt”

Henry de Weert, Hoofdgroundsman bij FC Twente: “Deze Turfrake cassette is eigenlijk een vervanger van die kleine hand- cirkelmaaiers die je vaak ziet. Die zuigen na een wedstrijd ook de rommel eruit, maar de Turfrake gaat er gewoon tussendoor. Die harkjes van de turf rake gaan door het gras tot bijna op de grond, dus hij pakt alle speelschade mooi op. Ook harkt hij de dode grasplantjes ertussenuit. Deze cassette houdt het veld luchtig en open. Het is een mooi ding en het werkt perfect.”

Milati Grass Machines_PEC Zwolle

PEC Zwolle is een Nederlandse profvoetbalclub uit het Overijsselse Zwolle. De club werd in 1910 opgericht als PEC. Sinds het seizoen 2012/13 komt de club uit in de Eredivisie; het seizoen ervoor werd het kampioenschap in de Eerste divisie gevierd. De hoofdtrainer is John Stegeman, met Gert Peter de Gunst en Henri van der Vegt als assistent-trainers. De thuisbasis van de voetbalclub is het MAC³PARK stadion.

Het MAC³PARK stadion in Zwolle is het stadion van PEC Zwolle en heeft een capaciteit van 14.000 toeschouwers. Het stadion is de opvolger van het Oosterenkstadion. Tot 2016 heette het IJsseldelta Stadion.

Vanaf het seizoen 2010/11 heeft PEC Zwolle ook een vrouwenelftal. Het team speelt in de Eredivisie voor vrouwen. Op de UEFA-ranglijst van de beste clubs in Europa staat PEC Zwolle anno 2018 op de 181e plaats met 5.949 punten.