Van 14 tot en met 17 september 2022 staat het vakevenement GroenTechniek Holland (GTH) weer op de agenda. De beurs wordt gelijktijdig georganiseerd met AgroTechniek Holland (ATH) op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen. “Iedere beurs behoudt zijn eigen thematiek en paviljoens, zodat bezoekers zich thuis blijven voelen op hun eigen beurs”, vertelt beursorganisator Willem Bierema van Fedecom Fairs.

Alle grote merken staan er deze editie weer met duizenden machines, apparaten en gereedschappen voor beheer en onderhoud van de groene openbare ruimte. Exposanten kunnen op hun eigen stand de machines demonstreren. Serieus geïnteresseerden kunnen hier de machine uitproberen. Ook zijn er diverse themapaviljoens, waarin aandacht wordt besteed aan onder andere het stikstofdossier, de groene leefomgeving en alternatieven voor fossiele brandstof. Bierema: “Dit zero emission-paviljoen hadden we ook al in 2019. Het blijft een actueel thema, omdat er steeds vaker om wordt gevraagd door overheid en eindgebruiker. Daarnaast scheelt het in brandstofkosten en onderhoud.

Bestel hier je gratis toegangskaarten: www.groentechniekholland.nl.

Innovatieprijs

Exposanten kunnen hun innovaties – die nog niet eerder op een beurs te zien waren – aanmelden voor de innovatieprijs het Gouden Klavertje Vier. Een vakjury bepaalt wie deze mooie onderscheiding krijgt. Ook Milati dingt mee naar deze prijs, hier vertellen wij in september graag meer over! Kom ons bezoeken op standnummer 9.27.

Eigen identiteit

Het is de eerste keer dat de evenementen GroenTechniek Holland en AgroTechniek Holland tegelijkertijd plaatsvinden. Beide beurzen behouden hun eigen identiteit qua beursconcept en bezoekerswerving. Er is wel een vrije doorloop tussen beide beurzen. Groenprofessionals kunnen dus na hun bezoek aan GTH ook de beurs ATH bezoeken. Bepaalde agromachines zijn immers ook interessant voor hoveniers, zoals tractoren, graafmachines en shovels. Andersom hebben agrarisch ondernemers vaak een flink gazon en kijken zij ook naar de professionelere tuinmachines.
Er waren al exposanten die op beide beurzen stonden, zij staan nu in het tussengedeelte. 

Vanaf de eerste editie van GTH in 2013 bezochten gemiddeld zo’n 18.000 hoveniers, medewerkers van gemeenten, greenkeepers, aannemers, studenten en overige groenprofessionals de beurs GTH. 

Bron: Greenpro